Βρεφικό δωμάτιο για αγόρια και κορίτσια… Και συμβουλές για σωστή προσαρμογή στο δικό του χώρο!

July 24, 2012 Comments Off

Βρεφικό δωμάτιο για αγόρια κορίτσια…

Τους πρώτους μήνες που ακολουθούν τη γέννηση του μωρού, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να κοιμίζουν το μωρό κοντά τους, ώστε να του παρέχουν άμεσα κατά τη διάρκεια της νύχτας τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζεται. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό για να εξοικειωθεί το παιδί με τη μυρωδιά και τη φωνή του γονιού και να εγκαθιδρυθεί ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός, βασισμένος στη σωματική οικειότητα και την επαφή. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του θηλασμού, συνίσταται η μητέρα να μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με το μωρό.

Σιγά σιγά –μια ενδεικτική ηλικία είναι αυτή των έξι μηνών- καλό είναι να προετοιμάζετε τη μεταφορά του παιδιού στον δικό του χώρο. Στο πλαίσιο της σταδιακής διεκδίκησης της ανεξαρτησίας του, είναι σημαντικό για το παιδί να κατοχυρώσει την ικανότητα να μένει μόνο του και να απολαμβάνει τον προσωπικό του χώρο και χρόνο.

Η διαδικασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιφορτιστεί με άγχος ή βιασύνη. Τόσο το μωρό, όσο κι εσείς πρέπει να νιώθετε έτοιμοι και να ακολουθήσετε τους δικούς σας ρυθμούς. Σταδιακά, μεταφέρετε τις δραστηριότητες του μωρού στο δωμάτιο που έχετε ετοιμάσει για αυτό. Κατά την διάρκεια της ημέρας, παίξτε μαζί του σε αυτόν τον χώρο, αφήστε το για λίγο μόνο του συντροφιά με κάποιο παιχνίδι μέσα στην κούνια. Το παιδί σύντομα θα αισθανθεί το δωμάτιό του ως τον δικό του χώρο, όπου θα μπορεί ελεύθερα να κινείται και να περνάει αρκετό απ το χρόνο του..

Προσφορές σε παιδικά έπιπλα
Δείτε παιδικά έπιπλα σε χαμηλές τιμές ΕΔΩ

 

Related Posts

Comments are closed.