Οικονομικά βρεφικά έπιπλα για αγόρια και κορίτσια και συμβουλές για τον σωστό ύπνο του βρέφους.

August 24, 2012 Comments Off

Οικονομικά Βρεφικά έπιπλα για αγόρια και κορίτσιαΟικονομικά βρεφικά έπιπλα για αγόρια και κορίτσια και συμβουλές για τον σωστό ύπνο του βρέφους. Τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το μωρό αναπτύσσεται με απαράμιλλη ταχύτητα.

Το πρόγραμμα του ύπνου του θα απασχολήσει τους νέους γονείς μέχρι και τον έβδομο περίπου μήνα, ηλικία κατά την οποία τα περισσότερα μωρά συνηθίζουν να κοιμούνται σταθερά 9 με 11 ώρες το βράδυ και 1 με 2 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τα νεογέννητα κοιμούνται πολλές ώρες την ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ξυπνήσουν συχνά για να φάνε. Το μωρό μπορεί επίσης να ξυπνήσει γιατί λερώθηκε ή αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση. Το κλάμα των κολικών, η παλινδρόμηση, το στάδιο της οδοντοφυΐας ή κάποιο μεταβατικό στάδιο στην ανάπτυξη θα αναστατώσουν το πρόγραμμα του ύπνου. Για να βοηθήσετε το βρέφος να αντιληφθεί τη διαφορά ημέρας και νύχτας, αφήστε το δωμάτιο εκτεθειμένο στο φυσικό φως και τροφοδοτήστε το μωρό με ερεθίσματα όταν είναι ξύπνιο. Το βράδυ, αφήστε μόνο ένα φως νύχτας και εξασφαλίστε ένα ήρεμο περιβάλλον για τον ύπνο του.

Μετά τον τρίτο μήνα, μεταφέροντας το μωρό στο δικό του δωμάτιο, καλό είναι να υιοθετήσετε ένα απλό τελετουργικό (ένα χλιαρό μπανάκι, ένα νανούρισμα, μια τρυφερή διαδικασία αποχωρισμού), δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για έναν ομαλό βραδυνό ύπνο. Φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και αποφύγετε έντονες οσμές και βλαβερές ουσίες.

 

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.